.
Tjek om du kan bestå teoriprøven - Prøv en gratis teoriprøve
.
.
top
Print side  Tilføj til favoriter  E-mail side 

Fartegenskaber

Den lille teoribog - Gratis teoriundervisning


Accelerationsevne, dvs. hvor hurtigt køretøjet kan komme op i fart.

Tophastighed, dvs. hvor hurtigt køretøjet kan køre i højeste gear.

Bremseevne, dvs. hvor hurtigt køretøjet kan komme ned i fart.

 

Person- og varebilers fartegenskaberPerson- og varebiler hører til de hurtigste køretøjer med hensyn til både accelerationsevne og tophastighed. De har desuden den bedste bremseevne.


Din egen accelerationsevne har betydning i forhold til de andres accelerationsevne. Har den forankørende mindre accelerationsevne end dig skal du placerer dig i den anden vognbane før kryds, hvor du skal standse for rødt lys.


Særlig hurtige biltyper der kan accelerere hurtigt, kan kendes på stor dækbredde, stor sporvidde og lav karrosserihøjde i forhold til bredden. Langsomme accelererende biltyper kan kendes på det modsatte, smalle og høje.

 

Lastbilers fartegenskaberDe fleste lastbiler har i forhold til personbiler ringere accelerationsevne, lavere tophastighed og ringere bremseevne.

 

Fartegenskaber ved biler med påhængskøretøjBiler med påhængskøretøj har ofte ringere accelerationsevne, lavere tophastighed og væsentligt ringere bremseevne end biler uden påhængskøretøj.

 

Traktorers fartegenskaberTraktorer har ringe bremseevne, dette kan have betydning ved krydsning af vejen, hvor traktoren har vigepligt.

 

Motorcyklers fartegenskaberMotorcykler forveksles ofte med de betydelig langsommere knallerter. Synlige kendetegn på motorcykler sammenlignet med knallerter er bredere dæk og kraftigere stel. Nogle motorcykler er dog ikke større end knallerter, og det kan derfor være vanskeligt at skelne mellem dem. Motorcyklers fartegenskaber.

 

Knallerters fartegenskaberKnallerter kan have en accelerationsevne, der ligger på højde med små motorcyklers, men den højest tilladte hastighed er meget mindre. Nogle knallerter er ulovligt ændrede, så de kan køre betydelig hurtigere end de tilladte hastigheder.

 

Cyklers fartegenskaberCykler hører til de langsomme køretøjer, men der er ofte stor forskel på dem. Racercykler kan ofte køre hurtigere end knallerter. Cykler har en ringe bremseevne, fordi de færreste cyklister helt behersker den rette bremseteknik.


 
.