.
Tjek om du kan bestå teoriprøven - Prøv en gratis teoriprøve
.
.
top
Print side  Tilføj til favoriter  E-mail side 

Vending

Den lille teoribog - Bestå politiets teoritest


Inden du skal foretage en vending skal du sikre dig at det er lovligt, se efter at der ikke er spærrelinie eller tavlen uvending forbudt eller tavlen venstresving forbudt.


Vær særlig opmærksom på bagfra kommende inden vendingen påbegyndes, især bilister, men også motorcyklister og andre to hjulede trafikanter.


Vær omhyggelig med at bedømme de modkørendes hastighed og afstanden til dem.


Vær ligeledes omhyggelig med at vælge stedet hvor vendingen skal foretages. Vend ikke foran et sving som her, en bakketop eller lign.


Du skal altid give tegn med blinklyset før vending og vendingen skal ske forlæns til venstre, medmindre forholdene ikke tillader det.


Ved uvending skal du placer dig i vognbanen nærmest midterrabat eller vejens midte og giv tegn til venstre med blinklyset.


Bedømme om et ophold i den modkørende færdsel er stort nok til, at U-vending kan foretages sikkert uden at være til fare eller ulempe for anden færdsel. Foretag herefter uvendingen.


Inden du standser for at foretage en vending fra højre vejkant skal du se efter et passende sted til lovlig standsning i højre side og efterfølgende vending.


Før vending orienter dig fremad samt bagud ved hjælp af spejle samt tjekke de blinde vinkler ved hoveddrejning. Du skal sikre dig at vendingen kan foretages sikkert uden at være til fare eller ulempe for anden færdsel.


Hvis vejen er smal skal du lave en trepunkts vending. Dette tager et stykke tid, så her er det vigtigt at udføre vendingen på et sted hvor der ikke er for meget trafik. Husk orientering som ved uvending.

 

Færdselstavler til vendingVentresving forbudt: Forbyder også vending. Forbuddet gælder kun i det kryds eller ved den indkørsel, hvor tavlen er opsat, medmindre andet er angivet med en undertavle.


Vending forbudt: Forbuddet gælder kun i det kryds eller ved den indkørsel, hvor tavlen er opsat, medmindre andet er angivet med en undertavle. 
.