.
Tjek om du kan bestå teoriprøven - Prøv en gratis teoriprøve
.
.
top
Print side  Tilføj til favoriter  E-mail side 

Møde

Den lille teoribog - Gratis teoriundervisning


Ved møde skal du standse og lade modkørende passere, hvis vejen er spærret, eller der er andre forhindringer i din egen halvdel af kørebanen.


Ved overhaling og ved hindringer i din kørebane kommer du over i de modkørendes bane. Begræns det mest muligt, da kørsel over vejens midte indebærer en risiko for modkørende.


Vær opmærksom på om de modkørende, selv om, de burde holde tilbage kommer over i din bane pga. forhindringer eller lign. Nedsæt hastigheden i god tid ved møde på smal vej og i situationer, hvor det vil lette mødet.


På meget smal vej kommer både du og modkørende over vejens midte. En af parterne må her køre helt ud i rabatten mens den anden passerer forbi.


Du har tendens til at styre i retning af det du kikker på, så undlad at se for længe på den modkørende. Ret blikket mod midten af den fri vognbane for derved at stabilisere styringen.


En varslingslinie, bruges som forvarsel for spærrelinie eller som midterlinie på smalle veje med dårlige oversigtsforhold. En spærrelinie, som fortæller dig at den ikke må overskrides medmindre særlige forhold gør det nødvendigt.

 

Færdselstavler til mødeHold tilbage for modgående: Tavlen angiver, at trafikanter kun må køre ind på vejstrækning, når de kan passere den uden derved at tvinge modkørende til at standse.


Modkørende færdsel skal holde tilbage.


Modkørende færdsel: Tavlen kan opstilles når en strækning med ensrettet færdsel ophøre, efter motorvej ophører.


Indsnævret vej: Tavlen advarer om, at kørebanen indsnævres i begge retninger, længere fremme. Vær særlig opmærksom på vejens forløb.


 
.