.
Tjek om du kan bestå teoriprøven - Prøv en gratis teoriprøve
.
.
top
Print side  Tilføj til favoriter  E-mail side 

Motorvej og motortrafikvej (regler)

Den lille teoribog - Gratis teoriundervisning


Når du skal ind på motorvejen er der som oftes sammenfletning. Her skal du accelerere kraftigt og afpasse hastigheden til tilkørselsbanens længde, og til de kørendes hastighed i den nærmeste vognbane på motorvejen.


Ved indkørslen kan det i stedet for fletteregel være reglen for vognbaneskift der gælder. Er det tilfældet skal du bedømme om et ophold i færdslen er stort nok til at skifte vognbane uden at være til fare eller unødig ulempe.


Enkelte steder er der ved tilkørslen ubetinget vigepligt. Her er det vigtigt at du viser de kørende på motorvejen, at du vil overholde din vigepligt.


Når du er kommet ind på motorvejen skal du blive i højre vognbane et kort stykke tid for at vænne dig til vej- og færdselsforholdene. Accelerere op til højeste sikre og lovlige hastighed på strækningen. Vælg så,det højest mulige gear, så sparer du på brandstoffet.


Ved tilkørsel og frakørsel fra motorvejen skal du give tegn med blinklyset og ved kørsel på motorvejen skal du altid give tegn med blinklyset ved vognbaneskift.


Hvis der på motorvejen pludselig opstår uventet kødannelse eller anden umiddelbar fare skal du tænde for havariblinket for at henlede bagvedkørende trafikanters opmærksomhed på faren.


Husk at også på motorvej skal du holde mindst 2 køresekunders køreafstand til forankørende.
.